Rokken van Afrikaanse stof <3

Vorige week heb ik in Helmond bij Vlisco en bij Jansen Holland Afrikaanse wax stoffen gekocht. Ik heb ze via de webshop gekocht en ze waren super snel in huis. Ik vind Afrikaanse stoffen echt prachtig!

IMG_20160621_165241

Ik wilde hier graag een paar lange rokken van maken voor de vakantie in Spanje. Dan is het heerlijk om een jurk of een rok te dragen! Voor een wikkel of omslagrok heb ik patroon 2954 gekocht van KwikSew. Het patroon is helemaal in het engels, maar ik vond het toch wel goed te volgen. Elke stap wordt beschreven en er staan allemaal illustraties bij.

20160626_191119-1

Afgelopen zondag heb ik de hele middag achter de naaimachine gezeten en zelfs 2 rokken gemaakt. De wikkelrok, maar ook een supermakkelijke maxirok, naar de uitleg van het Sewnaturalblog. Die laatste was echt in een uurtje klaar….en mijn dochter vindt hem nog leuker ook!

IMG-20160626-WA0001-1

Van de stof heb ik nog veel over. De Afrikaanse stoffen gaan per 6 yard. Dat is ongeveer 5.5 meter. Ik wil daar nog een leuke tas van maken voor naar het strand. Dan staat het mooi bij mijn rok! ;-)

Er gaan er nog meer volgen hoor!

Een reactie op “Rokken van Afrikaanse stof <3