Lockmachine workshop

Vandaag heb ik onverwachts meegedaan met een lockmachine workshop. Ik heb mijn Juki nu al bijna een jaar. Het is een super machine, maar echt alles eruit halen dat deed ik niet.  Ik zag op internet dat in Den Haag een workshop werd gegeven vandaag. Gistermiddag gebeld en gelukkig hadden ze nog een plekje voor me! Wat heb ik een hoop geleerd. Eerst kregen we wat uitleg klassikaal en vervolgens ging iedereen aan de slag met zijn eigen lockmachine. We waren met 8 dames en 1 heer. Er liepen continue 2 leraressen rond waar je je vragen aan kon stellen.

Snapchat-741321392573670272

 

Aan de hand van een werkboek leerde je beetje bij beetje je machine kennen.  Het was ook heel handig dat je gebruik mocht maken van het lockgaren van de modevakschool. Zo kon je precies de kleuren volgen van je eigen naaimachine. In mijn geval zijn de kleuren rood, blauw, groen en geel. Zo kun je precies zien wat elke verschillende draad doet! Superfijn! De workshop is echt een aanrader.