Dag lieve Piet!

Als je ouder wordt, en niet goed meer weet waar je bent,

Als je mensen ziet, maar ze niet altijd meer herkent,

Als je dan toch blijft strijden om bij ons te leven,

Dan hopen wij dat je nu de rust is gegeven.

Piet

Op 18 november 2015 is mijn vader, Piet, overleden. Hij was al langer ziek. Hij had Alzheimer en was sinds 15 augustus 2014 opgenomen in een verpleeghuis. In september was hij gevallen. Daarbij brak hij zijn heup. In het ziekenhuis heeft hij een nieuwe heup gekregen. Heel vaak brengt dit complicaties met zich mee. Helaas was dat ook zo bij Piet. Hij kreeg een longontsteking. Wonder boven wonder kwam hij hier nog wel bovenop, maar revalideren zat er niet in. In het verpleeghuis gingen ze dat niet meer doen. Dat was heel verdrietig. Hij kwam in een rolstoel terecht, maar door zijn Alzheimer begreep hij er niet veel van. Hier bovenop kreeg hij ineens hele erge buikpijnen. Er was niets meer aan te doen. 18 november is hij heel rustig ingeslapen. Hij heeft een mooi afscheid gekregen.

IMG-20150207-WA0040

‘t Verlies was er al voordat het afscheid kwam,

toen die toenemende verwarring bezit van jouw gedachten nam.

Wij moeten je nu laten gaan,

Weet dat je in ons hart altijd blijft voortbestaan.