Costa Brava Quilt

Vorige week ben ik met Joyce een dagje gaan shoppen in Haarlem. Na een paar jaar geen workshops te hebben gedaan, heb ik me opgegeven voor een club bij Quilterspalet in Den Haag: de Farmers Wife club. Ik heb de lijst van benodigdheden nog niet gekregen, maar in Haarlem ben ik toch al vast wat lapjes gaan kopen bij de Sampler.

lapjes FW quiltIk ben van plan de FW quilt in blauw tinten te maken, zoals je ziet. Ik vind de foto op de website van Quilterspalet ook zo mooi! Voor mijn verjaardag heb ik het boek gevraagd en template set N van Marti Michell.

trolleybus

Gisteren zijn we naar Arnhem gegaan voor de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde. Wat een prachtige quilts hangen daar. Het is echt een aanrader om er naar toe te gaan. Dat kan nog t/m dinsdag.

IMG_20140906_152217Selfie samen met Joyce! Ze had trek in een broodje kroket, dus hier hebben we even een korte pauze.

Bij de winkeltjes heb ik nog wat spulletjes gekocht. Wat klosjes garen om mijn “Costa Brava” quilt mee te quilten. Ook nog garen voor mijn jelly roll quilt. Een leuk boek met huisjes, om heel vrij te werken.

gekocht in Arnhem boek

De lapjes heeft Joyce gekocht. Zij wil daar graag een nieuwe etui van maken.

De Costa Brava quilt is een miniquiltje, waarvan ik de stofjes een paar jaar geleden in Palafrugell in Spanje heb gekocht bij een quiltwinkel op een industrieterrein. Ik heb de top in elkaar gezet op de singer featherweight. Het patroon heet X-blocks. Een paar jaar geleden heb ik een workshop gevolgd. Vandaag heb ik hem eindelijk verder afgemaakt. Het quilten heb ik gedaan op mijn moderne Pfaff. Nu alleen nog een label er op maken en de ophanglussen, dan is hij helemaal klaar.

costa brava quilt costa brava quilt detail costa brava quilt gereed

 

 

2 reacties op “Costa Brava Quilt