Mijn singertjes

Een paar jaar geleden begon mijn passie voor de Singer Featherweight naaimachine. Ik las er over op een forum. Heel veel enthousiaste verhalen….en toen was ik om. Via de paginamarkt van quilten.startpagina.nl vond ik een hele mooie witte singer featherweight. Door een professional helemaal opgeknapt. Dat moest ‘m worden! Er zat weliswaar geen koffer bij, maar ik ging hem toch gebruiken, dus geen probleem.

witte fw

Later vond ik het toch wel jammer dat er geen koffer bij was. Gelukkig heb ik die er nog bij kunnen kopen. Een lichtgroene met een donkerblauwe deksel. Voor zover ik weet is dat een engels exemplaar. Ik heb een tas in dezelfde kleuren erbij gemaakt, volgens een gratis patroon, gevonden op internet. (link)

witte met koffer 2 witte met koffer

 

Afgelopen jaar heb ik nog twee singertjes kunnen kopen via marktplaats. Dat zijn twee zwarte machientjes. Toch hebben ze wel een verschillend uiterlijk.

2012-01-29 23.41.43Dit is het grootste verschil. De faceplaat, een streepjesplaat en een mooi bewerkte plaat. Maar er zijn nog meer verschillen:

verschil zw fw

Op de achterste zie je het lichtknopje op het lampje, bij de voorste zit het lichtknopje rechts onder. En ook de badge is anders. Vanaf ongeveer 1951 heeft de badge een zwart randje, t/m 1950 is de standaardbadge goudkleurig. Er zijn ook nog badges met een blauw randje. Dan is de naaimachine geproduceerd bij het 100 jarig bestaan van Singer. Dat heet een centennial badge. Er bestaan ook badges met een rood randje, voor de Texas Exposition in 1936.

2012-01-29 23.42.59 badges

 

Alledrie de singertjes gebruik ik graag. Op dit moment staan de witte en de oudste zwarte in een kast uitgestald, en gebruik ik de andere zwarte het meest. Het zijn allemaal fijne naaimachines! Maar ik ben nog niet klaar met verzamelen hoor….ik zou heel graag nog een Singer 222k aan mijn lijstje toevoegen. Een Singer FW met een vrije arm. Helaas kom ik ze niet zo vaak tegen, maar wie weet in de toekomst….. :-)

singer fw

Een reactie op “Mijn singertjes

  1. Hoi Katy,
    Vorig jaar heb ik met jou samen op de FWclub gezeten bij het Quilterspalet. Jij vertelde toen o.a. over je Singertjes-hobby.
    Zijn het electrische of ook oude mechanische , die jij spaart ?