Farmers wife blokken en kleding maken

2e paasdag 2015

Wat een heerlijk weer deze twee paasdagen. Eerste paasdag lekker in de tuin kunnen zitten met een leesboek. Vandaag met Joyce even naar Noordwijk geweest! Heerlijk!

Gisteravond druk bezig geweest met het naaien van nieuwe lussen aan de voortent. Afgelopen jaar hebben we een andere caravan gekocht. Tijdens de vakantie bleek dat er een prachtige voortent bij zat, alleen de lussen waarmee je tent aan de grond vastmaakt waren allemaal versleten. Het aannaaien van nieuw band was wel even een dingetje. Gelukkig is het wel gelukt, maar het was even zoeken naar de juiste bovenspanning. Met de witte Singer lukte het niet zo goed. Hij kwam door de dikke lagen niet goed heen, dus toch maar mijn Pfaff gepakt. Die had wat meer power!

Eindelijk heb ik van maand 2 en maand 3 van de FWclub 15 blokken af. Dat had allang klaar moeten zijn, maar afgelopen maand ging de club niet door, dus ik heb maandje extra gekregen om het af te krijgen. Alles is wel gesneden, dus de laatste 5 blokken moeten wel op tijd klaar zijn!

??????????

 

??????????

 

Naast het patchworken en quilten ben ik sinds kort ook op naailes gegaan! En ik vind het superleuk! De eerste les heb ik geleerd hoe je een patroon over moet nemen uit een tijdschrift.

Nu ben ik begonnen met een wikkeljurk maken. Speciaal voor in Spanje op het strand, dus de lange mouwen heb ik wat korter gemaakt.

DSCN4185

De stof is tricot. Lekker veilig zwart met wit :-)

Afgelopen vrijdag met mijn collega en Joyce naar de Haagse Markt geweest, daar kun je voor kleine prijsjes stoffen kopen:

DSCN4182

Het blauw/witte stofje moet een tuniek gaan worden uit de Knipmode november 2012. Dat blad heb ik via marktplaats kunnen kopen. Ik zag op de website van Knipmode dat daar zulke leuke dingen in staan…. voor Joyce een paar leuke jurken, waaronder een Mondriaanjurk! Dus voorlopig genoeg te doen. De vlinder/bloemenstof moet ook nog een jurk gaan worden voor Spanje.

Ook heb ik nog wat tafelzeil kunnen kopen:

DSCN4183

 

Ook nog tafelzeil om een tas van te maken:

DSCN4181

 

Zoals je ziet houd ik erg van vlinders ;-)