Farmers Wife Quilt

DSCN4054

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver, de Farmers Wife club ging beginnen. Alle spulletjes bij elkaar geraapt….stofjes, snijmat, mallenset, rotary cutter, boek, garen enz. enz. Alles in een grote naai/quilttas ingepakt en op naar Den Haag. Wat een gezellige winkel is dat! Ik was er nog nooit geweest. Peter wel, die heeft al wel eens kadootjes voor me gekocht.

We waren met 7 cursisten. Heel leuk om te zien dat iedereen een eigen smaak van stofjes heeft. We begonnen met snijden met de Marti Michell mallen. Ik had een roterend snijmatje voor mijn verjaardag gekregen, nou dat is echt een feest. Dat werkt super met die malletjes! Ik had mijn naaimachine ook nog bij me in de trolley, maar die hebben we niet gebruikt. In de praktijk blijkt dat iedereen daar de blokken snijdt en dan thuis in elkaar naait. We gaan ongeveer 10 blokken per maand maken. Ik kreeg 3 blokken klaar met snijden. Afgelopen weekend  heb ik de overige 7 blokken gesneden. Een hele handige tip was om de gesneden blokken in afsluitbare diepvrieszakjes met het nummer van het blokje te doen. Zie hier mijn 10 gesneden blokjes:

DSCN4048

DSCN4049

En het naaien kan beginnen….Maar eerst de naaimachine testen voor de 1/4 inch naadtoeslag. Eerst geprobeerd met een speciaal inch voetje waar een geleider aan zit. Evy (de juf ;-) ) ¬†raadde het af, maar eigenwijs als ik ben ging ik het toch even proberen…maar dat ging niet helemaal goed. Dan maar met het inch voetje zonder geleider…..mmmm…..wel beter maar ook niet helemaal. Voor mijn singertjes heb ik bij Quilters Connection een featherweight seam guide gekocht. Een heel handig hulpmiddel om perfecte naadjes te krijgen.

 

featherweight-seam-guideHelaas past hij niet op mijn Pfaff….dan toch maar aan de slag gegaan met alleen het voetje.

Boek erbij gepakt, blokje klaargelegd….

DSCN4050En zie hier het resultaat:

DSCN4051 DSCN4053

Niet helemaal goed, maar ik vind het goed genoeg! Ik vind de blokken heel leuk geworden! Nog steeds erg blij met mijn stofjes.

Toch maar besloten dat ik een seam guide wil op mijn pfaff. Op de cursus had ik gehoord dat een ‘geel latje’ met een ‘paars dingetje’ hier heel handig voor is. Dus gauw Peter gevraagd dat even te halen! En ook maar gelijk een vierkante inch liniaal. En gelukkig had het Quilterspalet het op voorraad:

DSCN4057

Ben benieuwd of de volgende blokken nu makkelijker gaan!

 

 

Een reactie op “Farmers Wife Quilt