Singer 222k en Nieuwegein

Yeah Yeah!

De dag nadat we van Londen terug kwamen kon ik in Helmond mijn nieuwe oude Singertje op halen. Eindelijk een 222!

DSCN4034

Er zit een zigzag attachment bij met gebruiksaanwijzing. Ook een doosje met een aantal voetjes en een speciaal quiltvoetje: 1/4″ quilting foot with guide. Dan kun je makkelijk langs het voetje naaien om een gelijkmatige naad van 1/4″ te krijgen. Superhandig!

DSCN4035

De koffer is helaas kapot. De latches aan de bovenkant zijn eraf. Daar moet ik nog even naar zoeken. De koffer is helemaal niet zo mooi meer, maar ik ga nog proberen met zwarte schoensmeer er iets van te maken.  De singer zelf ziet er nog heel mooi uit.

DSCN4042 DSCN4043

Het is een machine met vrije arm. Door een schroefje los te draaien kun je een deel van de machine loskoppelen en dan….

DSCN4041

Dat ziet er super uit! Het serienummer is EJ618859. Hij is geboren op 31 maart 1954. 60 jaar oud dus! Ik ben superblij met hem!

Het was de bedoeling om toen we in Helmond waren gelijk langs de quilttentoonstelling in Veldhoven te gaan. Helaas had ik te veel pijn in mijn knie om te lopen. Drie dagen lopen in Londen was even genoeg geweest. Daarom afgelopen vrijdag met Peter naar Nieuwegein geweest. Dat was ook heel leuk. Veel winkeltjes en een mooie tentoonstelling gezien.

DSCN4046

Uiteindelijk bij Minewood 4 patronen gekocht. Vanaf de start was ik daar lid van de from Marti and me club. Op een gegeven moment was daar even een pauze…en na die pauze kwamen nog 4 patronen….. Die heb ik toen blijkbaar gemist. Gelukkig kon ik ze bij haar nu los kopen! Mijn hele verzameling compleet!

 

 

Een reactie op “Singer 222k en Nieuwegein