Quilttafel

Al geruime tijd ben ik aan het kijken naar een naaitafel voor mijn Pfaff Quiltexpression. Een SewEzi lijkt me wel wat, maar ik vind het toch wel een hoop geld. Al lees je wel allemaal goede berichten erover. Voornamelijk omdat deze naaimachinetafel minder hoog is, dan dat je je naaimachine op een gewone eettafel of bureau zet. Je krijgt minder last van je nek en schouders en daarbij zie je het ook allemaal veel beter.

Kortom ik had iets om over na te denken. Ik heb natuurlijk wel een atelier, maar soms is het ook fijn om thuis achter de naaimachine te kunnen kruipen. Vroeger stond op het “kleine kamertje” boven mijn naaimachine. Toen ik het atelier kon huren is het kamertje langzaam aan een soort rommelhokje geworden….. daar kan ik wel wat mee.

Er staat daar een tafel die je in hoogte kunt verstellen….. en je kunt natuurlijk ook zo’n aanschuiftafel bij je Pfaff krijgen. Maar ook dat is eigenlijk best een hoop geld.

Gelukkig wist Peter wel raad. Hij ging zelf proberen zo’n quilt/aanschuiftafel te maken!DSCN4013 - CopyDSCN4021Voor het afzagen van de pootjes toch maar even naar de hobbyzolder gegaan van het woonservicecentrum waar ik werk. De vader van Peter woont daar ook, en hij kwam ook gezellig even meehelpen.

DSCN4022 DSCN4023 DSCN4027

Het resultaat: een prachtige aanschuiftafel voor mijn Pfaff! Het bureau hebben we nog een stuk omlaag gezet, zodat de hoogte met aanschuiftafel een fijne hoogte is om aan te werken. Bij de Karwei uit de uitverkoopbak keukenverlichting gehaald….en de werkplek is helemaal klaar!

DSCN4029

 

Ik ben er superblij mee :-) Nu maar hopen op een beetje tijd…..

 

2 reacties op “Quilttafel