Mijn eerste bericht!

Mijn eerste blog bericht! Superspannend om een blog te beginnen. 

Een blog over mijn hobby’s….dat zijn er nogal wat. 

Om te beginnen mijn naaimachines. Ik verzamel oude singer (featherweight) naaimachines. 

Dit supermooie witte FW’tje was de eerste Singer FW die ik kocht. 

singer wit

 

Zij kwam zonder koffer. Gelukkig heb ik later een mintgroene met donkerblauwe deksel er bij kunnen kopen. Het is een heel fijne naaimachine. En….toen was ik verliefd op de singer FW!

Later kocht ik via marktplaats nog twee singertjes.

singer 2

Hij heeft serienummer EG442317 is gemaakt op 29 maart 1951! Zij heeft een straight line faceplate. Het is een singertje op 110 Volt en daarom moet ik er een omvormer bij gebruiken. Maar dat gaat prima hoor! Het is een fijne en nog erg mooie machine.

singer 1

Ook heb ik een FW met een scroll faceplate. Ze heeft serienummer EF914320 en is uit de fabriek gekomen op 19 juli 1950. Dit is een machine op 220 Volt. Mijn schoonvader heeft haar helemaal nagekeken en gesmeerd, en ook zij loopt als een zonnetje. Ze heeft wel wat meer gebruiksporen dan de andere twee machientjes.

Bij  een kringloopwinkel heb ik pas geleden een Singer 319k gekocht. Dat is een grote machine die diverse siersteken kan maken. Met behulp van zogenaamde fashion discs zijn er zelfs nog meer steken mogelijk. Hij moet nog nagekeken worden, maar zodra dat klaar is ga ik hem proberen! Ben er erg benieuwd naar!

 

 

 

Een reactie op “Mijn eerste bericht!